Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pianka wiśniowo-pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% 1 opakowanie
galaretka pomarańczowa 1 op.
galaretka wiśniowa 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: pianka wiśniowo-pomarańczowa

Śmietanę kremówkę ubijamy i dzielimy na dwie równe części. W szklankach przygotowujemy galaretki wg. przepisu na opakowaniu z tym, że zmniejszamy ilość wody podanej na opakowaniu o połowę. Tak przygotowane galaretki mieszamy - wiśniową z jedną częścią ubitej śmietany, pomarańczową z drugą częścią ubitej śmietany. Jedną część wykładamy na blaszkę i czekamy aż zacznie tężeć, wtedy wylewamy drugą część i czekamy aż całość stężeje. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 17.09.2011 15:17
pyszne takie deserki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak