Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami i bananami

5.0
(35)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kilogram
mąka 2 szklanki
mleko 2 szklanki
jaja 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
cukier puder do smaku
banan 2 sztuki
rodzynki garść

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami i bananami

Jabłka i banany obieramy i kroimy w dużą kostkę.
Do miski wsypujemy mąkę, mleko, sól i jaja - przygotowujemy ciasto jak do naleśników. Dodajemy do ciasta pokrojone banany, jabłka oraz rodzynki. Placki smażymy na patelni do zarumienienia. Do smaku posypujemy ciepłe placki cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak