Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z karczochami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczochy 10 szt
wieprzowina 1,5 kg
oliwa 1 szkl
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
koperek 1 pęczek
cytryny 4 szt
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z karczochami

1. Karczochy oczyścić, przepołowić i zalać wodą z dodatkiem soku z 2 cytryn.
2. Mięso pokroić na porcje. Podsmażyć na oliwie, podlać wodą i dusić, aż woda wyparuje. Dodać posiekana dymkę, przesmażyć i połączyć z pokrojonym koperkiem i karczochami wraz z wodą.. Doprawić.
3. Resztę soku z cytryny wymieszać z jajkami, wlać do mięsa i wymieszać. Usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 14.05.2013 12:36
ale pyszności u Ciebie
Ada-Gaba 09.02.2012 07:28
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak