Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa budyniowa z herbatnikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 5 szkl.
masło 1 łyżeczka
cukier 4 łyżki
żółtko jajek 2 szt.
budyń śmietankowy 2 szt.
cukier waniliowy 1 łyżeczka
herbatniki 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa budyniowa z herbatnikami

Zagotowujemy litr mleka z dodatkiem cukru i masła. Budyń rozpuszczamy w reszcie mleka, wlewamy do wrzącego mleka, zagotowujemy. Żółtka ucieramy, łączymy z zupą cały czas miksując. Rozłożyć na talerze, posypać pokruszonymi herbatnikami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak