Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka mięsna z kurczaka, mielonego i pieczarek

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
mięso mielone 400 g
pieczarki 250 g
masło 1 łyżka
cebula 1 szt.
ser żółty 160 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsna z kurczaka, mielonego i pieczarek

Pieczarki umyć, pokroić drobno. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki, smażyć, aż pieczarki zmniejszą objętość i będą miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Piersi z kurczaka pokroić na cienkie paski, delikatnie rozklepać, surowe ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, na piersi wyłożyć doprawione na ostro surowe mielone mięso, podduszone pieczarki z cebulką, na wierzch zetrzeć ser.
Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać ok 80 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak