Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szwedzka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
cukinia 1 szt
ogórek zielony 2 szt
por 1 szt
ziemniaki 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szwedzka

1. Kurczaka umyć, oczyścić i ugotować do miękkości we wrzątku. Pokroić w cienkie paseczki.
2. Cukinię, ogórki i por oczyścić, ziemniaki obrać i opłukać. Warzywa pokroić na kawałki i podsmażyć w garnku na niewielkiej ilości oleju. Następnie wlać wywar z kurczaka i gotować warzywa do miękkości.
3. Zupę zdjąć z palnika, zmiksować za pomocą blendera i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Rozlać do talerzy i każdą porcję posypać kurczakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 15.02.2013 09:03
świetna
MONIKA62 31.01.2013 09:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak