Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik ogórkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 500 g
maślanka 200 g
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 łyżka
koperek 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ogórki 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik ogórkowy

Obrać ogórki ze skórki i wydrapać łyżeczką pestki. W blenderze zmiksować część jogurtu z częścią maślanki i z czosnkiem. Dodać resztę jogurtu i maślanki, miętę, pietruszkę i ogórki, i porządnie zmiksować. Dodać oliwę i doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki i podawać schłodzony. Podawać z jajkami ugotowanym na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak