Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z tofu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 g
woda 1 szkl
serek tof 300 g
olej do smażenia
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z tofu

1. Zrobić farsz: cebule drobno pokroić, podsmażyć i dodać do tofu. Wymieszać i doprawić sola oraz pieprzem.
2. Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie i dolewając stopniowo wodę wyrabiać ciasto. Z gotowanego ciasta szklanką wycinać koła. Na okręgi nakładać farsz, zawinąć do wewnątrz i zlepić końce.
3. Pierogi wrzucić do gotującej się wody. Gotować kilka minut od momentu, aż pierogi zaczną unosić się na powierzchni wody. Polać zeszkloną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.02.2014 08:39
takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak