Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśnie w syropie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 4 kg
cukier 1 szkl.
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśnie w syropie

Poupychać umyte całe owoce do słoików, zalać syropem (szklanka cukru na litr wody). Zamknięte słoiki poustawiać ciasno w dużym garnku wyłożonym ściereczką, zalać wodą do 3/4 wysokości słojów i gotować przez 30 minut. Ciepłe odstawić do góry dnem pod ściereczką i schować do spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 18.12.2011 10:29
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak