Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z parmezanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
żeberka wieprzowe 400 g
cebula 1 szt.
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
parmezan starty 150 g
włoszczyzna 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z parmezanem

Mięso z kością umyć, zalać zimną wodą, osolić i powoli gotować, około 40 minut. Następnie włożyć umytą włoszczyznę i dalej gotować. Gdy mięso i włoszczyzna są miękkie, wyjąć z garnka, a wywar przecedzić.
Pomidory umyć, pokroić w ósemki, zalać małą ilością wody, dodać masło i ugotować pod przykryciem, przetrzeć przez sito i połączyć z wywarem. Zagotować. Dodać śmietanę.
Zupę rozlać na talerze, na każdą porcję zetrzeć parmezan.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak