Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos tatarski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki konserwowe - -
jajko - -
szczypiorek - -
chrzan ze słoika 2 łyżeczka
majonez tradycyjny 1 szklanka
śmietana 1/3 szklanka
przyprawy - -
grzyby marynowane - -

Przepis i sposób przygotowania na: sos tatarski

Jajka gotujemy na twardo. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z majonezem i śmietaną. Drobno kroimy konserwowe ogórki, grzybki, szczypiorek oraz białka jajek. Wszystko dodajemy do masy majonezowo-śmietanowej. Doprawiamy do smaku chrzanem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 19.02.2014 11:10
świetny :)
sara1 19.02.2014 08:58
apetycznie zrobiony
motomaniak 21.05.2011 12:17
pycha
motomaniak 21.05.2011 12:17
pycha
Karolcia12 14.09.2010 18:02
uwielbiam sosy
Agnieszka191 01.09.2010 20:05
dobre i przydatne
pauluna
pauluna 01.09.2010 14:09
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak