Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowe z wątróbką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
jajko 1 szt
olej do smażenia
wątróbka drobiowa 200 g
cebula 1 szt
sól do smaku
majeranek do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowe z wątróbką

1. Ryż ugotować na miękko. Wątróbkę starannie opłukać, oczyścić, osuszyć i smażyć na gorącym oleju. Następnie zdjąć z patelni. Cebule drobno posiekać i podsmażyć.
2. Wątróbkę, cebulę i ryż przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy wbić jajko. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wymieszać.
3. Z masy uformować kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 18.03.2013 08:34
smaczne :-)
miki47 07.03.2013 09:53
naprawdę interesujące danie
berys18 16.12.2012 10:26
super kotleciki
Iwusia 25.08.2012 21:17
bardzo fajny przepis
JaPaqc 11.06.2012 22:12
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak