Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki z kiełbasy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała surowa 2 szt
jajko 1 szt
cebula 1 szt
majonez 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
pieprz do smaku
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki z kiełbasy

1. Kiełbasę wycisnąć z flaka do miski, cebulę drobno posiekać. Kiełbasę połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wbić jajko, dodać cebulę i majonez. Wyrobić mięsną masę, doprawić pieprzem.
2. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać odrobinę wody, natomiast jeżeli jest zbyt rzadka, połączyć z odrobiną bułki tartej. Z masy uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Kotlety smażyć na średnim ogniu z obu stron. Podawać na gorąco z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 28.12.2013 19:27
udaly sie te sznycelki, pycha
Pani Domu 31.07.2013 11:49
ciekawie pomyślane
Norgiusz 21.05.2012 08:52
super
tomek18 16.04.2012 09:38
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak