Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z serków Danio

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1 szt
galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
serek danio 4 op
cukier puder 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
galaretka różowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z serków Danio

Galaretki rozpuścić każdą z osobna w 400 ml wody, odstawić do lekkiego stężenia.
2 serki Danio wymieszać z połową cukru pudru, dodać rozpuszczoną w gorącej wodzie łyżkę żelatyny ( musi być przestudzona), dokładnie wymieszać.
Do tortownicy wyłożonej folią spożywczą wlewamy tężejącą galaretkę szafirową, wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Następnie wylewamy masę z Danio, odstawiamy do zastygnięcia. Następnie wylewamy galaretkę wiśniową, schładzamy. Kolejną warstwę robimy łącząc masę z pozostałych serków z galaretką cytrynową, wylewamy na galaretkę wiśniową, schładzamy w lodówce. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę truskawkową. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby deser ładnie zastygł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 11.12.2011 19:46
super
novita23 15.11.2011 14:44
extra
jolanta19 29.09.2011 20:04
Super wygląda i smakuje pewnie też muszę spróbować!
mala2021 23.09.2011 12:51
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak