Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kantyczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
jaja 8 sztuk
margaryna w kostce 1,5 kostki
cukier puder 2 szklanki
mak 1/2 szklanki
kakao 1 łyżka
biszkopciki 2 paczki
dżem 1 słoik
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kantyczka

margarynę wraz z cukrem należy utrzeć, dodając po 1 żółtku. Dodać mąkę z proszkiem, następnie pianę z białek ( ubita). Podzielić na 3 części. Do pierwszej dodać kakao, do drugiej mak, do tzreciej 2 łyżki mąki. Na blachę wyłożyć ciasto makowe, potem kładziemy biszkopty, cienką warstwę dzemu, ciasto kakaowe, biszkopty, dzem. Na wierzchu ułożyć ciasto białe. Upieczone polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.07.2013 12:21
świetna nazwa,ciekawe jak smakuje
Izabela28 30.05.2012 20:44
ciekawa nazwa; ciasto zapowiada się smacznie:)
Emiliozo 14.08.2011 21:39
lubie takie slodkosci
Ewelina47 10.08.2011 21:04
fajnie brzmi... kantyczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak