Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chleb arabski

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka chlebowa 450 gram
drożdże 10 gram
sól 2 łyżeczki
woda letnia 280 gram

Przepis i sposób przygotowania na: chleb arabski

1.
Wszystkie składniki łączymy.
2.
Odstawiamy wymieszane składniki na około 60 minut pod przykryciem w ciepłym miejscu...
3.
.po tym czasie dzielmy ciasto na porcje ( u mnie było ich 12 szt)
4.
Obsypujemy mąka odczekajmy 10 minut
5.
rozwałkowujemy na cienkie placki
6.
do nagrzanego do 210 stopni piekarnika z termoobiegiem wkładamy porcjami nasze placki na około 5 - 6 minut.
Smacznego!
*Ja napełniłam je farszem z kurczaka, papryki, cebuli z kurkumą solą i pieprzem:) Rewelacja!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 27.06.2012 20:50
super
Justa32 18.09.2011 08:57
pycha
czekoladka_m 31.08.2011 16:13
Ciekawy przepis:)
angelika14 09.08.2011 12:26
jeszcze takiego chleba nie jadłam
anemon 03.08.2011 13:06
Bardzo apetyczne chlebki, a do tego jeszcze stwarzają różne możliwości, jeśli chodzi o wypełnienie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak