Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki migdałowe 1 opakowanie
wiórki kokosowe 200 gram
mleko 1 litr
żółtko jajek 3 sztuki
masło 300 gram
mąka ziemniaczana 4 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 sztuka
krakersy 3 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersowiec

Zagotować 3 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym. W 1 szklance mleka rozmieszać mąki oraz żółtka i wlać na wrzątek. Ugotować budyń. Po ostudzeniu dodawać budyń po łyżce do roztartego masła na przemian z wiórkami kokosowymi. Budyniową masą przekładać krakersy (3 warstwy), na wierzch położyć masę i posypać uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 15.08.2011 20:12
pycha
szyba 03.08.2011 08:56
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak