Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń domowej roboty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
rodzynki 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń domowej roboty

Odlej pół szklanki mleka, rozprowadź w niej mąkę ziemniaczaną. Rodzynki koniecznie musisz sparzyć (zawierają dwutlenek siarki). Pozostałe mleko zagotuj z dodatkiem cukru waniliowego, masła i zwykłego cukru. Do wrzącego roztworu wrzuć rodzynki i połącz z mąką wymieszaną w zimnym mleku. Zagotuj stale mieszając i gotuj na małym ogniu przez 1 - 2 minuty, nie dłużej, gdyż budyń zrobi się ciągliwy. Gotowy deser rozlej do pucharków. Budyń jest doskonały również na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 14.02.2012 13:31
domowe zawsze najlepsze
eli82 18.08.2011 14:48
mniam
Dorian 15.08.2011 10:41
pycha
halinka1011 03.08.2011 08:41
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak