Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 70 gram
cebula 100 gram
czosnek 1 ząbek
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Gałka muszkatołowa cała Prymat
sól
pieprz
polędwica wołowa 200 gram
bułka 1/2 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki wołowe

Mięso i smalec zmielić, cebulę drobno posiekać, namoczoną bułkę wycisnąć. Wszystko dokładnie wymieszać wraz z dodatkami i formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w bułce tartej i rzucać na rosół lub wodę. Nie można gotować w tym rosole, który się będzie podawało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 07.07.2012 21:24
pyszne
Małgorzata113 03.08.2011 08:23
świetny przepis
gosia47-47 03.08.2011 08:02
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak