Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wolowina gotowana w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg
przyprawa do potraw 1 łyżka
masło
mąka 3 łyżki
śmietanka słodka 1 szklanka
koper świeży 1,5 garści
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Wolowina gotowana w sosie koperkowym

Obrać warzywa i zalać wodą (ok. 1,5 litra ), razem z mięsem i wsypać jarzynkę. Następnie zagotować. Na malym ogniu gotować 1,5 godziny pod przykryciem. Wyjąć mięso i ostudzić,pokroić. Wywar ostudzić. Zrobić sos. Roztopić masło. Wsypać koper i wymieszać. Wsypać mąkę - wymieszać. Dolać wywaru (szklankę ) i śmietankę. Doprawić do smaku.Mieso pokroić i podgrzać w sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 12.01.2012 18:17
wspaniała
Małgorzata113 03.08.2011 08:24
świetny przepis
gosia47-47 03.08.2011 08:02
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak