Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane po Bieszczadzku z mięsem i smietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula biała 2 szt
mąka pszenna 4 łyzki
jajko 2 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
łopatka bez kości 1 kg
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
majoeranek
Pieprz biały mielony Prymat
przecier pomidorowy 2 łyzki
śmietana 18 proc
ogórki konserwowe 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane po Bieszczadzku z mięsem i smietaną

Ziemniaki i cebulę obieramy,myjemy ścieramy na tarce duże oczka lub przepuszczamy przez malakser także większe oczka .Dodajemy pieprz ,sól , 2 jajka mąkę i dobrze mieszamy . Smażymy duże placki . Nadzienie do placków - na patelnie dajemy kawałki mięsa,solimy ,pieprzymy dodajemy wyciśnięty czosnek ,pokrojoną cebulę smażymy na złoto .Dodajemy przecier pomidorowy można doprawić kucharkiem ,podlewamy wodą lub bulionem . Smażymy ,dusimy mięsko do miękkości . Pod koniec doprawiamy majerankiem i pieprzem . Na usmażonego placka kładziemy gulasz na to drugi placek ,potem śmietana i pokrojone ogóreczki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 08.11.2013 20:46
bardzo apetyczne! mniam!
Mati13 07.10.2013 20:46
uwielbiam takie
mela25 01.08.2013 13:22
bardzo smakowite
gusia1000 04.05.2013 09:09
Lubię je jeść.
agnieszka214 09.05.2012 16:01
pychota
Gabriela7 26.08.2011 07:40
pycha
iwa643 03.08.2011 05:51
Ozdabiamy koperkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak