Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 200 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler do smaku
por 1 szt
ziemniaki 4 szt
sól do smaku
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
grzyby suszone 1 szt
kasza jęczmienna 150 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Ugotować wywar z kości z włoszczyzną, grzybami i 6 szklankami wody, dodać soli.
Kaszę ugotować do miękkości w 2 szklankach wody. Wywar przecedzić, ugotować w nim pokrojone w plasterki podzielone na połówki ziemniaki. Połączyć kaszę z wywarem i ziemniakami. Posolić. Zagotować. Podać krupnik posypany siekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.12.2013 17:10
pyszna zupka
ben-ka 06.12.2013 11:54
Dawno już krupniku nie gotowałam,może dzisiaj zrobię.
Grazyna0211 18.11.2013 11:17
smaczna zupa lubię od czasu do czasu zjeść krupnik
Malgorzata549 19.08.2013 10:30
smaczny zapewne
Katarzyna59 05.07.2013 07:11
moja ulubiona zupka
Ela15 14.01.2013 14:48
bardzo smaczny
olkaaa 03.11.2012 10:44
bardzo lubię
SYLKA 25.06.2012 14:28
moja ulubiona zupa
Krystyna32 07.05.2012 09:23
pycha
[email protected] 09.04.2012 10:49
bardzo dobre
patusia 02.08.2011 23:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak