Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 4 szt
tabasco do smaku
miód 4 łyżki
ocet balsamiczny 3 łyżki
oliwa do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na ostro

Umyte udka natrzeć solą, pieprzem i tabasco. Odstawić. Wymieszać miód z octem, odrobiną oliwy i tabasco. Do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni włożyć udka w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Udka polać miodem. W czasie pieczenia polewać sosem spod udek i obrócić je kilka razy. Jeśli brak płynu uzupełnić białym winem. Piec 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 10.03.2014 18:13
Pysznie pikantny
Alex_M 05.01.2014 13:28
smaczny kurczaczek
Ela15 09.09.2013 09:11
pyszny kurczak
MagdaXXX 26.03.2013 20:03
lubię dania na ostro
jordi 15.03.2013 08:46
świetne,dopracowane smakowo
Łukasz15 29.01.2013 18:22
Super
Katarzyna59 18.12.2012 16:07
super
ronald88 21.07.2012 12:06
supcio
olkaaa 19.05.2012 12:36
super
mic 04.02.2012 21:56
jak ostre to dla mnie
Marlena/Kinia 27.10.2011 14:32
apetyczne
daria899 14.10.2011 18:20
super
kate.500 11.08.2011 08:30
Posługuje się terminolgią następującą: pałki to udka górne bez skórki i kostki, udka to to co widać na zdjęciu, a udka duże (górne i dolne), to dla mnie ćwiartki kurczęce.
dorotka0000025 10.08.2011 10:47
lubie
SmacznaPyza 03.08.2011 10:57
piszesz o całych udkach, nie wspominasz o przekrawaniu a na zdjęciu pałki.....
agnieszka137 02.08.2011 23:47
lubię kurczaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak