Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka w sosie czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 4 szt
czosnek 4 ząbki
cebula 1 szt
musztarda 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
smietana 18% 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
bulion 1 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka w sosie czosnkowym

Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy solą. Czosnek przeciskamy przez praskę, natkę i cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy cebulę, czosnek i natkę. Doprawiamy do smaku i mieszamy z musztardą. Dodajemy mąkę i robimy zasmażkę.Śmietanę mieszamy z bulionem i dodajemy do sosu. Mięso obsmażamy na oleju, przekładamy do rondla, zalewamy sosem i dusimy ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 03.12.2011 15:15
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak