Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 750 g
jaja 8 szt
oscypek 1 szt
czosnek 2 szt
sól do smaku
migdały do smaku
oliwa do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z jajkami

Liście szpinaku umyć, osączyć i zblanszować, czyli przelać wrzątkiem. Po ostygnięciu posiekać i mocno skropić oliwą. Zmiażdżyć czosnek z odrobiną soli, dodać szczyptę pieprzu i wszystko wmieszać do szpinaku.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i ułożyć połowę szpinaku. Wbić 4 jajka, przykryć je drugą połową szpinaku i wbić pozostałe jajka. Posypać startym na tarce oscypkiem, płatkami migdałowymi i tartą bułką. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 160 stopni aż jajka zetną się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.02.2014 09:33
przepyszny
Krystyna32 19.08.2013 18:41
lubię szpinak
caralajna 20.06.2013 14:06
uwielbiam.
Łukasz15 15.02.2013 21:38
Smaczne danie
Ada-Gaba 24.09.2012 08:06
dobre, coś dla mnie
Grazyna0211 16.08.2012 09:41
smaczne zdrowe danie
olkaaa 06.08.2012 10:17
super przepis
anula250 05.03.2012 09:07
pyszności :)
Wacław 02.03.2012 13:53
pyszne
klaklak 26.01.2012 23:19
dobre
usmiech 19.01.2012 21:25
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak