Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w ryżu curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 0,5 kg
ryż 2 szklanki
cebula 2 szt
curry 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w ryżu curry

Do garnka wlewamy litr wody, dodajemy curry i solimy do smaku.Do wrzątku wrzucamy ryż, wlewamy 3 łyżki oleju i gotujemy ok. 17 min. Rybę kroimy w dużą kostkę, solimy, pieprzymy i smażymy na mocno rozgrzanym pozostałym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy cebulkę pokrojoną w talarki. Na półmisek wykładamy odcedzony ryż, na nim kawałki ryby, polewamy sosem pozostałym od smażenia i posypujemy cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.12.2013 13:43
lubię połączenie mintaja i ryżu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak