Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa grysikowo-cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło kostka
cukier puder 2szkl
mleko 1\\2l
grysik 4łyżki
sok z cytryny 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 1łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa grysikowo-cytrynowa

Masło utrzeć z cukrem pudrem.Grysik ugotować na mleku i ostudzić ciągle mieszając,aby nie porobiły się grudki, żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i zagotować (1\\4szkl) i wycisnąć do niej sok z cytryny i ostudzić.Do utartej masy dodawać po trochu grysik i wodę z cytryną nie przerywając ucierania.Uważać ,aby masa się nie zważyła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak