Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serdelki w czerwonym winie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serdelków w naturalnych osłonkach 50 dag
czerwonego wina 0,5 butelki
masła 2 łyżki
pokruszonych krakersów lub miąższu bułki 3 łyżki
laurowy Prymat 1 liść
majeranku Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Serdelki w czerwonym winie

Serdelki obsmażyć ze wszystkich stron na maśle i przełożyć do garnka. Na pozostały po smażeniu tłuszcz, włożyć krakersy lub bułkę, wlać wino i gotować 10 min. Doprawić majerankiem, pieprzem i solą, włożyć liść laurowy i serdelki. Wymieszać i dusić na małym ogniu 12 min. Podawać z bułką lub ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 09.04.2015 07:27
ciekawy pomysł
agnieszka214 26.01.2012 07:07
pyszny
treonina 06.09.2011 19:07
ciekawy pomysł
puellae90 24.07.2011 10:58
Może być dobre
aleksa123 19.05.2011 07:26
W ten sposób jeszcze parówek nie przygotowywałam. Spróbuję.
jasiek 03.05.2011 03:32
yym bardzo dobre
Agnieszka/picola 04.04.2011 17:27
fajne
AgaS10 27.01.2011 14:08
Troche szkoda tego wina:)
Babciagramolka 14.12.2010 08:47
Ciekawe połączenie smaków
patusia 24.11.2010 03:15
Ciekawy przepis.
Barbara55 11.06.2010 15:53
to się może udać
halina17 01.06.2010 10:18
Ciekawy przepis.
Małgorzata113 10.05.2010 07:57
Nie robiłam jeszcze potraw z winem, muszę spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak