Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pleśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 sztuka
pomidorki koktajlowe 5 sztuk
cebula 1/2 sztuki
zielony groszek 3 lyżki
awokado 1 sztuka
sok z cytryny
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
oliwa
bazylia 6 listków
camembert 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pleśniowa

Świeży zielony groszek zalewamy wrzątkiem i gotujemy 2-3 min, następnie odsączamy na sitku. Na talerzu układamy sałatę, pokrojone plasterki i skropione sokiem z cytryny awokado, połówki pomidorków koktajlowych i talarki białej cebuli. Warzywa skrapiamy oliwą z oliwek, przyprawiamy solą i pieprzem. Ser kroimy na plastry grubości ok. 5 mm. Panierujemy dwa razy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy krótko na rozgrzanej patelni. Tym sposobem ser nam nie wypłynie z panierki. Usmażony wykładamy do odsączenia tłuszczu na ręczniku papierowym. Przekładamy na talerz z sałatką, posypujemy zielonym groszkiem i listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak