Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mortadela w szlafroczkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mortadela 4 plastry
mąka 3 łyżka
jajko 2 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: mortadela w szlafroczkach

Kiełbasę obrać z osłonki i obtoczyć w łyżce mąki. Ubić sztywną pianę z białek, dodać żółtka, 2 łyżki mąki, szczyptę soli i gałki, wymieszać. Plastry mortadeli maczać w cieście i kłaść na mocno rozgrzany tłuszcz. Rumienić z obu stron. Idealnie pasuje do szpinaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak