Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany z piekarnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
pomidory 75 dkg
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
olej
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany z piekarnika

Bakłażany pokroić w plastry, oprószyć kucharkiem i odstawić na 15 min. Rozgrzać olej i podsmażyć przygotowane bakłażany z cebulką i czosnkiem. Osobno przesmażyć pomidory pokrojone w kostkę doprawić. Do naczynia żaroodpornego układać bakłażany, pomidor i tak na przemian. Zapiec w piekarniku ok 15 min w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.02.2014 12:51
bardzo lubię,pyszne takie z piekarnika
IKrakowianka 02.07.2012 22:10
super
RenataZ-et 06.03.2012 17:21
moje smaki :)
smakoszek 17.09.2011 08:53
świetne
Monika193
Monika193 15.09.2011 17:12
pyszne
Wafelek2601 14.09.2011 08:42
ja również
Natalia/tubisiek 13.09.2011 17:09
z chęcią bym to zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak