Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa makowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 60dag
masło 1\\4kostki
cukier szkl
białko 3
miód 3łyżki
migdały 4dag
aromat migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Masa makowa

Mak opłukać,wsypać do wrzącej wody,zagotować i postawić na 30min na brzegu płyty.Starannie osączyć,na sicie i 3razy zemleć w maszynce ,dodać do niego miód stopiony z masłem ,posiekane migdały,cukier,aromat i pianę ubitą z białek ,dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak