Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier malinowy

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 3 kg
spirytus 1 litr
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: likier malinowy

Połowę malin opłukać, włożyć do naczynia, w którym będziemy robić likier i zalać spirytusem.Pozostawić tak dobę. Następnie odsączyć spirytus z tych malin i zalać pozostałe maliny. Znów zostawić 24 godziny. Przecedzić. Cukier rozpuścić w 420 ml wrzącej wody, gotować 10 minut, do ciepłego syropu wlać spirytus, rozlać do butelek i zostawić na pół roku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SYLKA 24.06.2012 20:30
dla zdrowotnosci
Juleczka20 21.01.2012 09:11
świetny
Margo1 16.01.2012 11:44
super
Ilona15 29.12.2011 12:26
likierki są super, ten przepis idzie do ulubionych
BozenA 09.09.2011 19:16
mmm rewelacja
BozenA 09.09.2011 19:16
mmm rewelacja
Henryka2 03.08.2011 00:18
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak