Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
mięso mielone 30 dag
przecier pomidorowy 3 łyżki
przyprawy do smaku
bazylia do smaku
żółty ser 20 dag
pomidor 2 sztuki
cukinia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Cukinie obrać i wydrążyć nasienniki,posypać solą i pieprzem.
Ryż ugotować wymieszać z mięsem mielonym,1 łyżką przecieru oraz doprawić na dość ostro solą i pieprzem .Farszem napełnić cukiniowe \"miseczki\",obłożyć plasterkami pomidora,posypać startym serem i bazylią .
Pozostały przecier rozpuścić w 2 szklankach ciepłej wody,doprawić do smaku solą,pieprzem i bazylią ,zalać tym cukinię .
Zapiekać w gorącym piekarniku 180-190st do 30min .
Podawać gorące, polane sosem który powstał w trakcie pieczenia cukinii .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 01.11.2012 07:45
U mnie w domu ja z mężem, a dziewczyny wyjadają farsz z środka, ale robię bo bardzo lubię :)
IZABELA29 31.10.2012 09:25
pyszne danie , szkoda,że w domu to tylko ja i starsza córka ją jadamy...
wiola333 23.09.2012 09:48
pycha
Kas2 30.03.2012 07:54
uwielbiam!!! między innymi dla tego dania posadziłam cukinię :)
aguus 03.08.2011 14:44
Koniecznie muszę przyrządzić cukinię w taki sposób!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak