Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z klopsikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 4 szt
ziemniaki 6 szt
kapusta młoda 1/2 kg
skrzydełka kurczaka 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
mąka 2 łyżki
klopsiki:

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z klopsikami

Klopsiki robimy z przepisu na \"kotlety z kaszą manną \",który jest dodany wcześniej, przed tym przepisem.
Kapustę szatkujemy, marchewki obieramy kroimy w plastry,a ziemniaki w kostkę. Do garnka wsadzamy skrzydełka,marchewkę i gotujemy jakiś czas.
Dodajemy następnie ziemniaki, a po 10 minutach kapustę.
Gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy pieprzem i Kucharkiem.
Zagęszczamy mąką rozrobioną w 1 szklance wody. Gotujemy jeszcze około 10 minut.
Z masy mięsnej kształtujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego i dodajemy do zupy podczas gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.02.2014 20:56
bardzo fajna jarzynowa zupa
IlonaAlbertos 22.12.2013 20:43
Wygląda wspaniale.
ankaryba 10.07.2012 11:46
smaczna :-)
Anio?eczek 08.06.2012 13:05
zrobię...super!
barbara11561 04.08.2011 11:48
pyszna
ben-ka 03.08.2011 09:12
świetna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak