Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytowane kostki rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z okonia 85dag
olej
Na ciasto:
żółtko jajek 2
mąka 2łyżki
proszek do pieczenia 1\\4łyżeczki
wytrawne sherry 2łyżki
sos sojowy 1łyzka
Na sos:
czosnek ząbek
miód 2łyzki
wytrawne sherry 2łyżki
sos sojowy 2łyzki
olej 1\\4łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Frytowane kostki rybne

Rybę pokroić w 2cm kostkę.Żółtka,mąkę,proszek do pieczenia,sherry,sos sojowy,łyżkę wody wymieszać tak ,aby powstało ciasto.Czosnek drobno posiekać,wymieszać z miodem,drugą porcją sherry,sosem sojowym i olejem.Rozgrzać tłuszcz.Kostki ryby zanurzać w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.Wyjąć i osączyć.Ułożyć na talerzu,polać sosem i podawać .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak