Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po flamandzku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
groszek zielony 2 garści
Kucharek przyprawa do potraw
papryka mielona
cebula 1 szt
grzyby 1 garść
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
brzoskwinie w puszce 1/3 puszki
pieprz
oliwa
mąka ziemniaczana 1 łyżka
kiełki 1 (fasoli)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po flamandzku

Filety myjemy, oczyszczamy i kroimy w paseczki- wrzucamy razem z pokrojonymi warzywami na rozgrzaną oliwę- przyprawiamy Kucharkiem i smażymy.
Gdy mięso jest podrumienione dodajemy pokrojone brzoskwinie, kilka łyżek syropu brzoskwiniowego i resztę przypraw- dusimy kilka minut.
Na koniec zagęszczamy wszystko mąką rozprowadzoną w odrobinie wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 22.03.2012 23:20
świetnie z tymi kiełkami
zuzanna_z 16.03.2012 12:08
dobre
Monia87 22.02.2012 21:03
super :)
Małgosia6 25.10.2011 11:39
super danie
zdzislawa2 16.10.2011 13:25
świetny kurczak :)
magduś83 04.10.2011 23:10
ciekawe
kate.500 02.10.2011 11:17
pychotka
KasiaK90 27.09.2011 08:51
wyśmienite
Ewelina38 18.09.2011 14:14
wygląda znakomicie
iga2 21.08.2011 23:46
brzmi świetnie
Krystyna32 19.08.2011 20:16
pyszne
kanu83 14.08.2011 20:17
extra
jeta72 12.08.2011 14:31
bardzo lubię takie dania
kejt2 10.08.2011 12:56
Pięknie wygląda i pewnie super smakuje,warto wypróbowć
pawel6 03.08.2011 14:28
Apetycznie przyrządzony kurczak!
Angelika10 02.08.2011 23:20
Smaczny warty wypróbowania.
Katarzyna/kate1980 02.08.2011 21:51
zapowiada się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak