Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 5
mąka 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mak
mak 0,5 kg
białko 4
cukier 0,5 szklanki
bakalie 0,5 szklanki
margaryna 0,5 kostki
mleko 0,5 szklanki
powidła kwaśne łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Mak zmielić 3 razy. Białka ubić. Margarynę rozpuścic. Mak połaczyc z cukrem, piana z białek, bakaliami, mlekiem, powidłami i margaryną. Piec ok. pół godziny.
Biszkopt: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Wylac na mak i piec jeszcze ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nina7 03.08.2011 14:30
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak