Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec
Biszkopt: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Wylac na mak i piec jeszcze ok. 25 minut.
Ciasto: | |
jajko | 5 |
mąka | 5 łyżek |
cukier | 5 łyżek |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
mak | |
mak | 0,5 kg |
białko | 4 |
cukier | 0,5 szklanki |
bakalie | 0,5 szklanki |
margaryna | 0,5 kostki |
mleko | 0,5 szklanki |
powidła | kwaśne łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: