Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z sarny na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka z sarny 60dag
słonina wędzona 5dag
cebula 2
smalec 6dag
ogórek konserwowy Smak 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z sarny na ostro

Wątróbkę pokroić w niewielkie paseczki.Cebulę pokroić w kostkę.Słoninę pokrojoną w kostkę wysmażyć na skwarki wraz ze smalcem.Do rondla z rozgrzanym tłuszczem dodać cebulę,podlać niewielką ilością wody ,przyprawić solą i pieprzem,dusić przez kilka minut pod przykryciem.Pod koniec gotowania dodać ogórek pokrojony w kostkę lub słupki,wymieszać,przyprawić do smaku i zdjąć z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak