Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półgęsek na kwaśnicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

półgęsek wędzony
marchew 1
seler 1
pietruszka 1
por 1
cebula 1
czosnek 3ząbki
sok z kiszonej kapusty 1 1\\2szkl
woda 1 1\\2l
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cukier
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Półgęsek na kwaśnicy

Półgęsek podzielić na połowę i ugotować z warzywami pokrojonymi w kostkę,liściem laurowym,zielem angielskim i jałowcem na małym ogniu do miękkości.W trakcie gotowania dodać roztarty z solą czosnek i inne przyprawy.Gdy gęś będzie już bardzo miękka,do wywaru wlać sok z kiszonej kapusty i szybko zagotować.Po zagotowaniu odstawić z ognia i pozostawić do następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 02.08.2011 19:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak