Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makówki na wodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak niebieski 30dag
bułki kanapkowe 2sztuki
cukier 45dag
rodzynki 10dag
migdały 8dag
woda 2l

Przepis i sposób przygotowania na: Makówki na wodzie

Mak sparzyć,przepuścić przez maszynkę,wsypać do zagotowanej z cukrem wody,dodać rodzynki opłukane i sparzone,obrane migdały pokrojone wzdłuż.Bułki pokroić w plastry ,układać warstwami w głębokim naczyniu .Każdą warstwę zalewać wymieszaną dokładnie zalewą makową,tak żeby górna warstwa bułek była też zalana.Wystudzić,podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.09.2011 00:30
niezłe
1j1o1l1a1 02.08.2011 19:02
interesujący przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak