Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser \'Ptasie mleczko w tęczy\'

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 szt.
galaretka brzoskwiniowa 1 szt.
galaretka agrestowa 1 szt.
galaretka cytrynowa 1 szt.
ptasie mleczko 20 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser \'Ptasie mleczko w tęczy\'

Każdą z galaretek osobno przygotować w 1,5 szklanki gorącej wody,
odstawić do wystudzenia. Przygotować jeden duży albo kilka mniejszych
pojemników na deser. Pojemnik napełnić tężejącą agrestową galaretką do
1/4 wysokości. Ułożyć pionowo kosteczki Ptasiego Mleczka. Wstawić
pojemnik do lodówki do stężenia. Wylać galaretkę cytrynową do połowy
wysokości, schłodzić. Tak samo postąpić z galaretką pomarańczową i
truskawkową. Dobrze schłodzić. Wyjąć z formy, zanurzając pojemnik na
2-3 minutki w gorącej wodzie. Deser przed podaniem pokroić w plastry.
Można podawać z kleksem bitej śmietany i owocową sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.09.2012 17:27
robię podobne- smaczne
junox 03.12.2011 23:31
pysznie wygląda
Ela15 19.09.2011 12:35
super
PaniMISIOWA 27.08.2011 13:26
fajne :-)
Misiek1 03.08.2011 14:49
Piękny deser! I bardzo kusi...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak