Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 szt
masło 1 łyżka
żółtko jajek 3 szt
sól do smaku
oliwa do smażenia
jajko 1 szt
parmezan starty 100 g
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ryżu

Ugotować ryż w torebkach, wysypać z torebek, wymieszać z pokruszoną kostką rosołu warzywnego i na niewielkim ogniu gotować go jeszcze chwilę, uważając, aby się nie przypalił. Ostudzić. Masło wymieszać z żółtkami na gładką masę. Wymieszać ryż z masłem i żółtkami oraz dodać starty parmezan, wymieszać. Formować z ryżu niewielkie kotlety, maczać najpierw w rozbitym jajku a następnie w tartej bułce. Rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.06.2013 13:05
fajny pomysł
Katarzyna59 05.04.2013 16:26
bardzo apetyczne
Dorota59 28.12.2012 18:23
dobre
ronald88 22.07.2012 14:47
super
Dorota37 10.07.2012 07:13
fajne
[email protected] 21.06.2012 15:31
smaczne
Katarzyna59 07.06.2012 14:41
apetyczne
adam1f 30.05.2012 00:22
dobre
olkaaa 25.05.2012 07:42
ciekawe
Joanna108
Joanna108 22.05.2012 21:56
smaczne
Wacław 27.01.2012 09:06
fajny przepis
calliope 24.12.2011 08:20
ekstra :)
Norgiusz 07.12.2011 08:38
pycha
Chojłówna 09.09.2011 07:44
a nie jadłam jeszcze takich:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak