Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
palma 1 kostka
cukier 2 szklanki
proszek do pieczenia 3 płaskie łyżeczki
jajko 5 sztuk
rabarbar 1 kg
cynamon wg uznania
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowiec

Z mąki, palmy, 3 łyżek cukru, proszku do pieczenia i żółtek zagnieść ciasto. 2/3 ciasta rozłożyć na wysmarowaną blachę, resztę włożyć do zamrażalnika. Rabarbar oczyścić, pokroić na małe kawałki, wymieszać z 1 szklanką cukru, bułką tartą i cynamonem, rozłożyć na ciasto. Białka ubić, dodawać do nich stopniowo resztę cukru i ubijać, aż cukier się rozpuści. Pianę rozłożyć na rabarbar. Na wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażalnika. Piec ok.1 godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.06.2017 16:56
w sezonie koniecznie trzeba upiec
Sroczka 17.09.2013 22:16
Bardzo smakowite ciasto.
Ada-Gaba 07.12.2012 07:26
wygląda przepysznie
pacpaw 11.11.2011 13:59
wygląda bardzo zachęcająco
Emiliozo 06.09.2011 08:28
mi się w tym roku nie udało jak piekłam
Grazyna0211 29.08.2011 11:19
uwielbiam ciasta z rabarbarem a to zapowiada się wspaniale i jak apetycznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak