Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli z kurkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron fusilli
kurki 40 dag
pomidorki koktajlowe 15
cebula 1
sól
pieprz
olej do smażenia
bazylia garść
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli z kurkami

Po ugotowaniu makaronu, kurki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 10 minut. Pomidorki kroimy na połówki, papryki na paseczki, a ogórka na półplasterki. Po odcedzeniu grzybów podsmażamy je na oleju z papryką i cebulą. Doprawiamy do smaku. Pod koniec smażenia, po ok. 10 min. dodaj pomidorki i makaron. Podgrzewamy jeszcze 4 minuty. Po zdjęciu z ognia dodajemy ogórka, natkę, zioła. Mieszamy. Bazylię grubo siekamy i posypujemy makaron. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 03.01.2012 21:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak