Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosyjskie syrniczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 300 g
jajko 2 szt.
śmietana 18-procentowa 1/2 szkl.
kasza manna 1/2 szkl.
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier 1/3 szkl.
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosyjskie syrniczki

Ubić jajka z cukrem, dodając do nich stopniowo ser i grysik. Dodać proszek do pieczenia. Miksować do uzyskania gładkiej masy. Kłaść niewielkie placuszki na gorący olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem z ulubioną konfiturą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 19.06.2012 16:22
fajne:)
mic 12.12.2011 20:12
mógłbym spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak