Przepis i sposób przygotowania na: Kawowiec
Kawę i żelatyne rozpuścić razem w gorącej wodzie. Przestudzić. Śmietane ubić na sztywno z cukrem. Dodać kawę i zmiksować. Wylac na biszkopt i posypac starta czekolada.
Biszkopt | |
jajko | 4 łyzka |
mąka | 4 łyżka |
cukier | 4 łyżka |
kakao | 3 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 1 łyzeczka |
masa | |
śmietana 30% | 0,5 l |
cukier puder | 0,5 szklanki |
kawa rozpuszczalna | 2 łyżeczki |
woda | 0,5 szklanki |
czekolada do posypania | |
Żelatyna wieprzowa Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: