Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba Tilapia 80 dag
ocet winny biały 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
smietana 18% 250 ml
musztarda 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
pieprz marynowany 3 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
olej
mąka
sól
pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia w sosie musztardowym

Rybę opłukujemy i osuszamy.Skrapiamy octem,posypujemy solą oraz pieprzem i odstawiamy do lodówki na ok.40 minut.W garnku mieszamy 1 łyżeczkę masła i mąki,delikatnie wlewamy śmietanę i gotujemy przez ok 10 minut.Zdejmujemy z palnika przyprawiamy musztardą,solą i pieprzem.całość zaciągamy żółtkiem,dodajemy marynowany pieprz,posiekaną natkę pietruszki i mieszamy.Tilapię obtaczamy w mące z przyprawą do ryb i smażymy.Rozlewamy sos na talerz i układamy na nim rybkę.POLECAM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 11.06.2013 14:42
dobry pomysł
kotlet 22.11.2011 20:18
takiej rybki jeszcze nie próbowałem
kate.500 28.09.2011 08:19
pycha
Seba 27.09.2011 09:56
fajny pomysł
Kopiko1983 19.09.2011 07:17
Smaczne!
Ania67 22.08.2011 08:12
extra
barbara11561 13.08.2011 13:52
świetna rybka
Grażyna13 06.08.2011 10:32
Fajna w tym sosie :)
ben-ka 03.08.2011 11:23
smaczna rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak