Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suszone grzyby

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borowiki 50 dag
prawdziwki 50 dag
grzyby 50 typ: koźlarz jadalny

Przepis i sposób przygotowania na: suszone grzyby

grzyby leśne - borowiki, prawdziwki, kożlaki ( oprócz maślaków i oczywiście trujących) należy oczyścić z resztek igliwek, liści itp. Odciąć końcówkę trzonu. Trzon należy obrać ze "skórki". Grzyby pokroić paski.
Suszymy w suszarce do grzybów lub w piekraniku na specjalnej siatce.
Temperatura -60 stopni
Przez około 3-4 godziny w zależności od grubości pasków.

Oczywiscie moje proporcje grzybów są propozycją, a kto ile ma grzybów tyle może suszyć:)

Świetnie nadają się do bigosu czy do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.09.2015 10:49
przydałyby się :)
gusia1000 10.08.2012 19:13
TEŻ CO ROKU SUSZĘ.
Margo1 27.06.2012 10:47
też suszę
Margo1 27.06.2012 10:47
też suszę
mariel78 03.06.2012 20:26
pycha
caffee_tea 22.05.2012 20:41
ale pyszne
Lidia6 03.10.2011 09:28
moja mama robi podobnie
Ewelina47 09.08.2011 08:57
na grzybki to ja mogę tylko popatrzeć, ale piękne są :)
kanu83 07.08.2011 11:30
extra
Emiliozo 05.08.2011 17:06
świetny miks, nic tylko do lasu iść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak