Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu i bryndzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dkg
woda 2 szklanki
bryndza 30 dkg
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu i bryndzy

Ryż ugotować na sypko z dodatkiem tłuszczu .Bryndze utrzeć z jajkami, śmietaną, posiekanym szczypiorkiem i przyprawami. Naczynie do zapiekania posmarować tłuszczem. Przestudzony ryż i bryndzę przekładać w naczyniu warstwami lub razem wymieszać. Potrawę zapiec w piekarniku. Przed podaniem polać stopionym masłem lub sosem śmietanowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.04.2013 09:16
smaczna zapiekanka
Zoso 05.06.2012 22:53
fajny przepis
bami 22.06.2011 01:10
Interesujący przepis :)
barbara11561 30.03.2011 07:53
ciekawy przepis
ben-ka 31.01.2011 18:59
takiej zapiekanki nie jadłam a bryndze lubię,tylko bardzo rzadko mam okazję ją jeść:(
IZABELA29 21.06.2010 11:02
KOREKTA DO PRZEPISU * 25 dkg. ryżu, * 2 szklanki wody, * 3,5 dkg. tłuszczu, * 30 dkg. bryndzy, * 2 jajka, * szczypiorek, * 10 dkg. śmietany, * 1 dkg. bułki tartej, * cukier, * pieprz i sól.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak